Tema: Estirant del fil. Una passejada pels teixits de les obres del md’A

Consulteu el correu online si no el podeu veure correctament

Museu d'Art de Girona
Recorda'm!

Visita comentada
Estirant del fil. Una passejada pels teixits de les obres del md’A
Dissabte 15 de febrer, a les 11.30 h
Des de l’antiguitat els vestits i les teles, així com les joies, el moble, la cosmètica o els objectes, han estat símbols de distinció social. El Museu d’Art de Girona us convida a descobrir les diferents teles i teixits que ens ensenyen les obres d’art: la sumptuositat de la seda i les incrustacions de fil d’or, però també robes més senzilles com el lli o la llana. Una experta en teixits ens guiarà per les sales i ens explicarà d’on provenen i perquè s’usaven aquestes teles al llarg de la història.

A càrrec de: Rosa Escalé, promotora del projecte de teixits eco Cotó Roig
Preu: 4,5 €. Amics del md’A: 2 €. Places limitades. Es recomana reservar trucant al tel. 972 20 38 34 o bé comprar l'entrada online.

Crèdits de les imatges: [d'esquerra a dreta] Josep Duran i Riera, Hisenda casolana (1879). Oli sobre tela. Museu d'Art de Girona (Fons d'Art Diputació de Girona); Roman Ribera, Dona amb antifaç (1892) 
Oli sobre tela. Museu d'Art de Girona (Fons d'Art Diputació de Girona); Rossend Nobas Ballbé, Cambra del segle XVIII (c. 1885). Aquarel·la/paper. Museu d’Art de Girona. Fons d’Art Diputació de Girona


Visites comentades
Exposició temporal "Modest Urgell, més enllà de l'horitzó"
Diumenge 23 de febrer, 11.30 h - PLACES EXHAURIDES! Properes visites els dies 15 i 29 de març, 11.30 h
El Museu d’Art de Girona presenta l’exposició central de l’Any Urgell, que commemora el centenari de la mort de Modest Urgell (1839-1919). La visita comentada permetrà descobrir, més enllà dels paisatges característics del carismàtic artista, altres facetes, com la del jove viatger i etern nòmada, la del pintor d’èxit i dramaturg frustrat, o la de l’artista que despertà l’admiració de Dalí o Miró.

Properes visites
Diumenge 15 de març de 2020
Diumenge 29 de març de 2020
Dissabte 11 d’abril de 2020
Diumenge 26 d’abril de 2020

Hora: 11.30 h
Preu: 4,5 €. Amics del md’A: 2 €. Places limitades. Es recomana reservar trucant al tel. 972 20 38 34 o bé comprar l'entrada online.
Crèdits de la imatgeModest Urgell, El Pedregal (c. 1895). Oli sobre tela · Col·lecció Ricardo Urgell Martí


Visites comentades
Exposició temporal "Falsos verdaders. L'art de l'engany"
Diumenge 22 de març, a les 11.30 h
L'exposició, que té en el seu origen la descoberta, l’any 2016, d’unes falses taules renaixentistes atribuïdes al pintor gironí Pere Mates i adquirides sis anys abans, presenta el denominat “cas Pere Mates” i tot el procés de recerca i anàlisis científiques aplicades a les taules falses i verdaderes. Alhora, treu a la llum altres casos de falsificacions a Catalunya i al món, amb un suggeridor discurs visual que s’endinsa en la part més fosca i bruta del mercat de l’art.

Escolteu aquí l'entrevista que el programa VERSIÓ RAC 1 va fer la setmana passada a Carme Clusellas, directora del md'A i Joan Bosch, co-comisssari de l'exposició.Concurs per a les escoles
Això pinta bé. Concurs dels Programes Pedagògics i Divulgatius de la Diputació de Girona 2019/20
Termini de presentació de candidatures: fins 1 de maig
Si la vostra classe ha realitzat els programes «Indika» o «Del mar als cims», participeu al Concurs Artístic i de Relats dels Programes Pedagògics de la Diputació de Girona. Consulteu tota la informació en aquest enllaç
Museu d'Art de Girona, Pujada de la Catedral, 12, 17004, Girona, Spain
Dona’t de baixa | Modifica les teves dades | Política de privacitat