Tema: Estiu a la col·lecció permanent del md'A · Dr. Buscahistòries

Museu d'Art de Girona

Recorda'm

 

Benvingut estiu!

Selecció d'aiguaforts de temàtica estiuenca/marina

Estampació a càrrec de Miquel Plana i Corcó. Fons Diputació de Girona

Cadaqués (1987)

Josep Roca-Sastre (gravador)

 

Cala Nans (1988)

Maria Girona i Benet (gravadora)

 

Velers a la badia de Cadaqués (1987)

Francesc Todo i Garcia (gravador)

Mnenosine (1987)

Antoni Pitxot i Soler (gravador)

 

Cadaqués (1989)

Eduard Arranz Bravo (gravador)

 

Les banyistes a Cadaqués (1989)

Ramon Aguilar i Moré (gravador)

Contacontes

Dr. Buscahistòries


Avui el Dr. Buscahistòries ens explica l'últim conte de la sèrie Amb Ulls de Conte! Es tracta d'una història màgica d'un nen molt curiós anomenat Quimet Cartró que té una imaginació desbordant. Acompanya a en Quimet i al cavaller Gilabert Cruïlles en aquesta nova aventura!

 
 
Totes les aventures del Dr. Buscahistòries

24 de juny

Sant Joan Baptista


Fill de santa Isabel i, per tant, cosí de Jesús, Joan és considerat el darrer profeta, abans de l'arribada del Messies i, per aquest motiu, se l'anomena  "Precursor". El seu sobrenom més conegut deriva de la seva activitat com a baptista a la riba del riu Jordà, on va batejar Crist, tot reconeixent-lo com a Fill de Déu.

 

Pere Mates. Bateig de Crist. Taula del Retaule de sant Joan Baptista, (1536). Oli sobre fusta. 86 x 61 x 3 cm. Museu d’Art de Girona. Núm. reg. 138.705. Dipòsit Generalitat de Catalunya. Col·lecció Nacional d’Art. Adquisició, 2016


Trobareu l'obra exposada a l'exposició:

"Falsos verdaders. L'art de l'engany"

RecupertART-19. Setze museus catalans, entre els quals el Museu d'Art de Girona, ofereixen un recorregut terapèutic per a professionals sanitaris

La iniciativa, que és pionera, començarà la primera setmana de juliol i serà gratuïta per al col·lectiu.

L’Institut Català de la Salut, amb la col·laboració del Departament de Cultura, crea un innovador programa basat en museus i centres d’art per millorar l’estat emocional dels professionals sanitaris després de la pandèmia de la COVID-19


Per participar-hi només caldrà que els professionals sanitaris s’acreditin mostrant la seva identificació professional a qualsevol dels museus participants, que els hi oferiran l’entrada gratuita.


Tot seguit se’ls hi proporcionarà un quadern especialment elaborat per l’activitat i una fitxa amb una relació d’obres del museu sobre les quals pivotarà la intervenció. Aquesta llibreta serà la guia per seguir l’activitat, que serà autoguiada, i detalla instruccions i pautes per al participant.


La proposta d’activitats se centra en exercicis d’atenció plena, concentració, focalització, associació cognitiva, creativitat, escriptura, dibuix i reflexió. L’activitat podrà realitzar-se als museus participants a partir de la primera setmana de juliol.

 
Més informació sobre RecuperART