Tema: [INVITACIÓ] Inauguració de l'exposició "Dels 70's als 90's. Fons d'Art del Diari Avui"

Consulteu el correu online si no el podeu veure correctament

Museu d'Art de Girona
Recorda'm!

Inauguració
70's - 90's. D'una certa abstracció a l'art conceptual. Fons d'art del diari AVUI
Dimecres 24 de juliol, a les 18 h
El 23 d’abril de 1976 sortia el primer número del diari AVUI, el primer rotatiu en català després de la dictadura franquista. El diari va néixer sota l’empenta de bona part de la societat catalana, també els artistes, que van respondre a una crida prèvia de fer donació d’una obra per contribuir a fiançar l’empresa. Aquest va ser l’origen del fons d’art del diari AVUI.

Amb poc temps el gruix d’obres donades va configurar una col·lecció molt representativa artísticament. Per això, l’any 2011, i desprès de la fallida de l’empresa Premsa Catalana S.A, editora del rotatiu, la Generalitat de Catalunya va fer aposta per adquirir, a un preu per sota de mercat, les 604 obres que constituïen llavors el fons. Amb l’adquisició s’evitava la disgregació d’una col·lecció significativa històrica i artísticament i també una possible exportació d’obres fora de Catalunya.


Ara, des del Museu d’Art de Girona, es vol donar nova llum i visibilitat a aquest ric i variat fons, amb una primera exposició comissariada per la historiadora i critica d’art Pilar Parcerisas, qui, a banda d'haver estat crítica d’art del diari, va coordinar i impulsar l’ampliació del fons d’art de l’AVUI des del 1994, moment en que s’hi van incorporar noves donacions de creadors més joves.
La proposta expositiva de Parcerisas dibuixa l’itinerari de les arts a Catalunya des dels anys 1970 als 1990, des de l’abandonament de l’informalisme en favor de l’abstracció i el transit, sense solució de continuïtat, cap a l’art conceptual. A banda, la seva selecció fa confluir en una sola exposició els noms més significatius de l’art català d’aquest període.

Encetem aquest cicle d’exposicions amb una mostra que ofereix un passeig sintètic però gairebé complert per moments determinants de l’art contemporani a Catalunya, que mostra la diversitat i l’evolució de l’art català durant tres dècades, des dels anys setanta als anys noranta i que aporta una primera lectura per a redescobrir la riquesa d’un fons, el del diari AVUI, que ha esdevingut testimoni d’una època.

Museu d'Art de Girona, Pujada de la Catedral, 12, 17004, Girona, Spain
Dona’t de baixa | Modifica les teves dades | Política de privacitat