Tema: [Invitació] Presentació de la restauració del Retaule de Sant Sebastià (1652)

Consulteu el correu online si no el podeu veure correctament

Museu d'Art de Girona
Recorda'm!

La restauració del Retaule de Sant Sebastià (1652-1654), de Josep Tramulles, treu a la llum els colors originals de l'obra
El retaule, en exposició permanent al Museu d’Art, prové de la capella de l’antic Hospital de Santa Caterina, i pertany al Fons d’Art de la Diputació de Girona. Josep Tramulles, un dels escultors més destacats del barroc català, va rebre l'encàrrec de realitzar un exvot de la ciutat de Girona a Sant Sebastià, per la pesta de 1650.

La Diputació de Girona ha finançat les campanyes de restauració i conservació de l’obra, iniciades l’any passat. La intervenció, ara finalitzada i que es presenta al públic, ha permès recuperar la pràctica totalitat de la policromia original.
 
Aquest proper dissabte 20 d’octubre a les 11:30 h el Museu d’Art ofereix una visita comentada a càrrec d’Isabel Juan, historiadora de l’art, i de l’equip de restauració, format per Laia Roca i Esther Horno. L’acte finalitzarà amb un vermut als jardins del museu. Activitat gratuïta. Es prega confirmació al 972 20 38 34 
Curs de tècniques artístiques: pintura al tremp d'ou
Dissabte 20 d'octubre, de 10 a 13 h (SEGONA SESSIÓ)
La pintura al tremp és un mètode tradicional que consisteix a barrejar el pigment amb rovell d’ou, diluït amb aigua. Aquesta tècnica utilitzada antigament, especialment en la pintura de retaules, va ser lentament substituïda per la pintura a l’oli a partir del Renaixement. 

De la mà de Núria Bartrina ens apropem al llarg de tres sessions a la tècnica i els seus secrets, mitjançant la combinació de teoria (observació de les obres a les sales del museu i explicacions) i la pràctica (al taller educatiu).

Segona sessió. Inscripcions tancades

Ets amant de l'art i gaudeixes llegint? Club de lectura del md'A
Dissabte 20 d'octubre, a les 17 h
Preneu nota de la propera obra que comentarem al Club de lectura: 
El color de la luz, de Marta Quintin. 2018. Editorial SUMA

Dinamitza: Cristina Fernández
Data: Dissabte 20 d’octubre de 2018, a les 17 h
Reserves: Es recomana la inscripció al tel. 972 20 38 34.
Activitat gratuïta

Museu d'Art de Girona, Pujada de la Catedral, 12, 17004, Girona, Spain
Dona’t de baixa | Modifica les teves dades | Política de privacitat