Tema: Mela Muter al descobert🌻

Consulteu el correu online si no el podeu veure correctament

Museu d'Art de Girona
Recorda'm!

NOTĂŤCIES
L’artista català Juan Batlle Planas, figura pionera del surrealisme a l’Argentina, arriba al md'A
Dijous 14 de febrer de 2019 va tenir lloc la inauguraciĂł de l’exposiciĂł, a cĂ rrec de Giselda i Silvia Batlle, filles de l’artista; Pedro Azara, comissari de la mostra; Josep Maria RufĂ­, alcalde de Torroella de MontgrĂ­; Carme Renedo, directora de serveis territorials de Cultura; i Carme Clusellas, directora del md’A.

Nascut a Torroella de MontgrĂ­, Juan Batlle Planas (1911-1966) es traslladĂ  de ben jove a Buenos Aires, on esdevinguĂ© una figura clau de l’avantguarda argentina dels anys trenta. L’exposiciĂł “Juan Batlle Planas: el gabinet surrealista”, produĂŻda per la FundaciĂłn Juan March, Ă©s la primera exposiciĂł monogrĂ fica de l’artista al nostre paĂ­s. Centrada als anys trenta i quaranta, la mostra presenta una cinquantena d’obres, entre les quals destaquen collages i guaixos de petit format d’iconografia inicialment surrealista que evoluciona cap a una pintura metafĂ­sica.
AGENDA
DiĂ legs
Mela Muter al descobert
Dissabte 23 de febrer, a les 12 h
Us proposem una manera diferent d’aprofundir en les obres de Mela Muter: ampliar la mirada al voltant de l’artista a travĂ©s d’un diĂ leg a dues veus entre la pintura i l’escriptura, entre la història de l’art i la literatura, a partir de la selecciĂł de dues obres de l’exposiciĂł.

Dissabte 23 de febrer, a les 12 h
Glòria Bosch, comissĂ ria de l’exposiciĂł, i Pere Parramon, crĂ­tic d’art i escriptor.

Dissabte 16 de març, a les 12 h
Susanna Portell, comissĂ ria de l’exposiciĂł, i Ă€lex Susanna, gestor cultural i escriptor.

Dissabte 6 d’abril, a les 12 h
Carme Clusellas, directora del Museu d’Art, i Eva VĂ zquez, periodista i escriptora.

Activitat gratuĂŻta. Crèdits de la imatge: Fotografia de Mela Muter pintant, juny de 1911. Nicolaus Copernicus University Library in ToruĹ„.
Visites guiades
Dia internacional del guia
Dissabte 23 i diumenge 24 de febrer

Amb motiu del #DiaInternacionalDelGuia, que se celebra el 21 de febrer a tot el mĂłn, AGUICAT, AssociaciĂł de Guies de Turisme habilitats per la Generalitat de Catalunya ofereix visites gratuĂŻtes a museus i monuments de Catalunya el dissabte 23 i diumenge 24 de febrer, entre els quals el Museu d'Art de Girona.

Imprescindible la reserva prèvia. Consulteu els horaris i inscriviu-vos a:


md'A en famĂ­lia. Taller d'art
Un retrat val més que mil paraules
Dissabte 2 de març, a les 11:30 h
Els retrats sĂłn plens d’històries, algunes es veuen a simple vista i d’altres es troben amagades. Vine a fer el teu propi retrat i endinsa’t en el mĂłn i la vida de Mela Muter!

Activitat adreçada a: nens i nenes de 6 a 12 anys acompanyats d’una persona adulta. Les activitats familiars sĂłn de pagament per als infants i gratuĂŻtes per al seu acompanyant.

Preu per nen/nena: 4 €. Material inclĂłs.

Reserves: Places limitades. Cal reservar al tel. 972 20 38 34.

Crèdits de la imatge: Mela Muter, Dos nens (1912). Jankilevitsch Collection (Polònia).
Curs de tècnica i art
Tècnica del daurat [INCRIPCIONS OBERTES!]
Dissabtes 23 de març, 30 de març i 6 d’abril, de 10 a 13 h
Una nova proposta de curs de tècniques artĂ­stiques per aprendre a manipular els materials i desenvolupar les tècniques del procĂ©s de daurat sobre fusta. S’entregarĂ  a cada alumne una fusta preparada per poder aplicar l’or, i al taller se’n prepararĂ  una per conèixer in situ tot el procĂ©s de l’enguixat. En acabar el taller, es farĂ  entrega a cada alumne de tot el procediment per escrit.

Dates: Dissabtes 23 de març, 30 de març i 6 d’abril, de 10 a 13 h
A cĂ rrec de: NĂşria Bartrina, tècnica superior d’arts plĂ stiques i disseny en arts aplicades per l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot (Girona)
Preu del curs: 50 € (3 sessions). Amics del md’A i membres del Club Girona Cultura, 15% de descompte.
Reserves: Places limitades. Es recomana reservar amb antelaciĂł trucant al tel. 972 20 38 34.
Museu d'Art de Girona, Pujada de la Catedral, 12, 17004, Girona, Spain
Dona’t de baixa | Modifica les teves dades | Política de privacitat