Tema: Nova data d'inauguració de l'exposició "Falsos verdaders, l'art de l'engany"

Consulteu el correu online si no el podeu veure correctament

Museu d'Art de Girona
Butlletí electrònic / 22 d'octubre de 2019

Nova data!
Inauguració
Falsos verdaders, l'art de l'engany
Divendres 22 de novembre, a les 19 h   
El 2016 el Museu d’Art de Girona va adquirir sis taules renaixentistes atribuïdes al pintor català Pere Mates. Tres d'elles eren idèntiques a unes altres tres adquirides uns anys abans. Un exhaustiu procés d’estudi i anàlisi de totes elles va revelar, finalment, que les tres obres inicials eren falses.

L’exposició "Falsos verdaders, l'art de l'engany" presenta els dos conjunts i tot el procés de recerca que ha permès desvelar l’engany. Alhora surten a la llum altres obres d’art falsificades que es conserven en diferents museus catalans i es proposa una reflexió sobre el costat més fosc del mercat de l’art: sobre el concepte i les modalitats de la falsificació, sobre alguns dels episodis europeus més coneguts i sobre la mentalitat, les motivacions i les estratègies dels falsificadors i com desemmascarar-los.

Comissariat: Joan Bosch i Francesc Miralpeix, professors de la Universitat de Girona
Dates: del 22 de novembre de 2019 al 19 d’abril de 2020
Lloc: Àmbit 2 del Museu d’Art de Girona
Agenda de la setmana
Tallers a l'aire lliure
Els museus surten al carrer
Dissabte 2 de novembre, de 10.30 a 15 h
Aquest mes de novembre arriba una nova edició del festival Som Cultura, en el marc del qual els museus en xarxa de les comarques de Girona organitzen una matinal de tallers per als més petits de la casa. En aquesta ocasió la matinal tindrà lloc dissabte 2 de novembre a la Plaça de l’Abat Oliba (davant del Museu Etnogràfic de Ripoll. Una proposta singular en què trobareu diferents tastos de temàtiques i formats de tallers per apropar-vos als nostres museus. El Museu d’Art de Girona ofereix el taller “Pintem sense colors“, ens trobareu a la carpa 4, de 12 a 12.50 h, us hi esperem!

Portes obertes
Cada primer diumenge de mes
Diumenge 3 de novembre, de 10 a 14 h
Un passeig per obres mestres de l'art català

Ubicat a l’antic Palau Episcopal, el Museu d’Art de Girona acull una remarcable col·lecció d’art, amb peces datades des del romànic fins a inicis del segle XX. Entre les obres més notables destaquen l’ara d’altar de Sant Pere de Rodes (segle X), el retaule de Sant Pere de Púbol (segle XV), les taules del retaule de Sant Feliu de Girona (segle XVI), el retaule de Segueró (segle XVI) i l’escultura Contra l’invasor (segle XIX). 
 

[DARRERS DIES]Exposició temporal "70’s – 90’s. D’una certa abstracció a l’art conceptual. Fons d’art del diari AVUI"
Fins el 3 de novembre

Un passeig sintètic però, alhora, gairebé complet per uns moments determinants de l’art contemporani a Catalunya, que posa de manifest la diversitat i l’evolució de l’art català durant tres dècades, des dels anys setanta fins als noranta del s. XX, i que aporta una primera lectura per redescobrir la riquesa d’un fons, el del diari Avui, que ha esdevingut testimoni d’una època.
Properament...
Presentació
«El museu de l’amor modern», de Heather Rose (2018)
Divendres 8 de novembre, a les 19 h

El compositor Arky Levin ha arribat a un carreró creatiu sense sortida. Gairebé per atzar, troba una exposició d’art que li transformarà la vida. Partint d’una performance d’art real que va tenir lloc el 2010, la instal·lació que descobreix Arky Levin és inexplicablement potent. Els visitants del Museu d’Art Modern de Nova York s’asseuen davant de l’artista Marina Abramović, durant un període de temps curt o llarg —ells ho decideixen—, i encara que alguns s’hi mostren escèptics, gairebé tots en surten impactats.

Un llibre sobre l’art, però també sobre l’èxit i el fracàs, la mort i la felicitat. Ara bé, sobretot, és un relat sobre l’amor, les seves limitacions i la seva transcendència. Una novel·la sobre el que significa connectar i estar present en el món modern.

A càrrec de: Susanna Portell, historiadora de l’art i autora del pròleg (edició de Les Hores)
Preu i reserves: Activitat gratuïta. Places limitades. Es recomana inscripció al tel. 972 20 38 34.

Nou recurs audiovisual sobre la tècnica dels vitralls 
Com es feia un vitrall? Com s’emplomaven els vidres? Com es pintaven? Un nou recurs audiovisual produït pel Museu d’Art vol donar resposta a aquestes preguntes i d’altres, recreant la tècnica medieval d’elaboració de vitralls. El vídeo serà un complement a la mostra «Vitralls, la llum de la catedral» que exhibeix, dins el circuit de l’exposició permanent, una selecció de fragments de vitralls del segle XIV propietat de la Catedral de Girona, i les taules de vitraller, un dels pocs elements testimonials de l’antiga tècnica de confecció de vitralls conservats a Europa.
Museu d'Art de Girona, Pujada de la Catedral, 12, 17004, Girona, Spain
Dona’t de baixa | Modifica les teves dades | Política de privacitat