Tema: Sortim a pintar el barri vell, com la Mela Muter!

Consulteu el correu online si no el podeu veure correctament

Museu d'Art de Girona
Recorda'm!

md'A en família
Sortim a pintar el Barri Vell, com Mela Muter!
Dissabte 6 d'abril, a les 11.30 h
Ha arribat la primavera i amb ella les ganes de fer activitats a l'aire lliure! Us deixem una proposta per gaudir de l'art en família aquest cap de setmana. Després d'una visita breu a l'exposició "De París a Girona. Mela Muter i els artistes polonesos a Catalunya", sortirem a pintar à plein air pel Barri Vell ens deixarem endur per la llum natural, el paisatge i l’aire lliure… com va fer Mela Muter en la seva estada a Girona el 1914.

Dissabte 6 d'abril, a les 11.30 h

Activitat adreçada a: nens i nenes de 6 a 12 anys acompanyats d’una persona adulta.

Preu: Les activitats familiars són de pagament per als infants i gratuïtes per al seu acompanyant. Preu per nen/nena: 4 €. Amics del md’A: 3 €. Material inclós.

Reserves: Places limitades. Cal reservar al tel. 972 20 38 34.

Crèdits de la imatge: carrer Cúndaro, Girona (Racó típic). 1914. Oli sobre tela. Ajuntament de Girona. Donació de la família Montsalvatge.
Cicle de converses
Mela Muter al descobert: diàlegs entorn de l’artista. Carme Clusellas i Eva Vázquez
Dissabte 6 d'abril, a les 12 h
Us proposem una manera diferent d’aprofundir en les obres de Mela Muter: ampliar la mirada al voltant de l’artista a través d’un diàleg a dues veus entre la pintura i l’escriptura, entre la història de l’art i la literatura, a partir de la selecció de dues obres de l’exposició. En aquesta ocasió comptarem amb Eva Vàzquez, periodista i escriptora i Carme Clusellas, directora del Museu d’Art, que parlaran de les obres Retrat del marxant Josep Dalmau i Rafel (1911); i L'Onyar a Girona (1914), respectivament. 

Dissabte 6 d’abril, a les 12 hActivitat gratuïta.

Crèdits de les imatges: (esquerra) Retrat del marxant Josep Dalmau i Rafel. 1911. Oli sobre tela. 85 x 100 cm. Museu Nacional d’Art de Catalunya, Barcelona; (dreta) L’Onyar a Girona [Vora el riu]. 1914. Oli sobre tela. 102 x 100 cm. Museu d’Art de Girona. Núm. Reg. 250.336. Fons d’Art de Diputació de Girona

Fora d'agenda
Nova visita guiada a l'exposició "De París a Girona. Mela Muter i els artistes polonesos a Catalunya"
Diumenge 7 d'abril, a les 11:30 h

Visita comentada a l’exposició per conèixer la vida i l’obra de Mela Muter (Varsòvia, 1876 -París, 1967), la seva vinculació amb Girona i, en definitiva, descobrir una de les pintores d’avantguarda oblidades per la història de l’art.

Diumenge 7  d’abril, a les 11:30 h

A càrrec de: Serveis Educatius del Museu d’Art.
Preu de l’activitat: 4,5 €. Preu socis Amics md’A: 2 €.
Reserves: Places limitades. Es recomana la reserva prèvia al telèfon 972 20 38 34.
Crèdits de la imatge: Mela Muter, Paisatge de Saint-Tropez. 1921. Oli sobre tela. Jankilevitsch Collection
El museu acull
Acte inaugural del XXVII Congreso Nacional de los Amigos de los Museos
Divendres 5 d'abril a les 20.00 h
La Federació Espanyola d'Amics dels Museus celebra els dies 5, 6 i 7 d'abril el seu congrès anual a Girona, amb la col·laboració de l'Associació d'Amics del Museu d'Art. El Museu se suma a la programació del congrès acollint l'acte inaugural, que comptarà amb la conferència "Benvinguts, passeu, passeu. Construint comunitat des del museu", a càrrec de Ma. Lluïsa Faxedas i Brujats, professora d’Història d'Art Contemporani de la Universitat de Girona.

La conferència tractarà la temàtica del museu participatiu, entès com un lloc de trobada i apertura entre el patrimoni i la comunitat que l’acull, convertint-lo en un espai viu on debatre sobre el passat i el present.

Divendres 5 d'abril a les 20.00 horesPlaces limitades, es prega confirmació d'assistència al tel. 972 41 40 58 (de 9 a 13.00 h), o bé reserves.girona.acdpc@gencat.catMuseu d'Art de Girona, Pujada de la Catedral, 12, 17004, Girona, Spain
Dona’t de baixa | Modifica les teves dades | Política de privacitat