Tema: Visita virtual en directe · Dia Internacional dels Museus 2020 en línia

Consulteu el correu online si no el podeu veure correctament

Museu d'Art de Girona
Recorda'm!

16, 17 i 18 de maig
Dia Internacional dels Museus 2020
Obrim finestres. Museus per la igualtat
El Dia Internacional dels Museus se celebra cada 18 de maig a tot el món. És un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977, que vol conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats. La jornada ha transcorregut al llarg de les seves més de 40 edicions ja amb portes obertes i un atractiu programa d’activitats que fa que aquell dia els museus s’emplenin de visitants i esdevinguin protagonistes d’una celebració reivindicativa de caràcter festiu.
El tema triat aquest 2020 per a celebrar aquesta festa és “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”. Enguany les circumstàncies del COVID-19 han alterat qualsevol ordre previ, i els museus resten tancats a l’espera que la pandèmia retrocedeixi i permeti reprendre l’activitat. 

A Catalunya, sota el paraigües de la Direcció General de Patrimoni Cultural, s’han concentrat totes les propostes que els museus catalans han preparat per viure d’una manera diferent aquest 18 de maig. El web http://patrimoni.gencat.cat/ca/DIM2020 les recull totes, entre elles les que ha proposat el Museu d’Art de Girona. Us les expliquem a continuació:
16, 17 i 18 de maig
Programació en línia del Museu d'Art de Girona
Propostes per gaudir de l'art des de casa
Visita virtual comentada en temps real
Descobreix les peces clau del md'A, en un recorregut guiat
Dissabte 16 de maig, a les 17:45 h, al canal Youtube de patrimonigencat
Viu l’experiència d'una visita virtual en directe i deixa’t meravellar pels detalls de les obres romàniques, l’esplendor del daurat gòtic i les delicades formes i paisatges del segle XIX gironí. S'emetrà en directe des del canal youtube de patrimoni.gencat. I a posteriori es podrà veure enregistrat al canal youtube del Museu d'Art
Micro-càpsules d’art
La Platja de Berck, de Modest Urgell
A partir de dissabte 17 de maig, al canal Youtube del md'A
Apropa’t als secrets d’algunes de les obres del museu. La directora del museu, Carme Clusellas, ens brindarà una aproximació a la sensibilitat de Modest Urgell a través d’una de les seves obres més suggeridores: La Platja de Berck (c. 1873).
Portes obertes. Micro-càpsules d'art
Dona asseguda a la terrassa d'un café, Josep Berga
A partir de dissabte 17 de maig, al canal Youtube del md'A
Toni Monturiol, conservador del Museu d’Art, explicarà les històries amagades darrera l’enigmàtic personatge femení pintat per Joan Berga i Boada, Una dona a la terrassa d’un cafè (c. 1913-1915). una exquisida aquarel·la del segle XX.
DIM Challenge
Concurs per recrear una obra d’art

Fins dilluns 18 de maig, a les 00:59 h
Posa’t en la pell dels quadres de la col·lecció del md’A! Inspira’t en aquesta selecció d’obres, treu a la llum el teu costat més creatiu i atreveix-te a entrar en un quadre del Museu d’Art de Girona.
Crida a la participació
Volem comptar amb tu
Què representa el Museu d'Art de Girona per a tu?
Volem demanar la teva implicació, ara més que mai en unes circumstàncies tan excepcionals, convidant-te a respondre la pregunta: Què representa el Museu d'Art de Girona per a tu? 
El contingut és tan obert i genèric com volgueu (records, emocions, trobades, activitats...). Les respostes, amb el teu beneplàcit, les compartiríem a les xarxes, tot fomentant, un cop més, el debat i la reflexió sobre el paper dels museus avui a la societat, des de les visions personals de tots vosaltres, els visitants. Qualsevol format és benvingut (text, fotografia, vídeo...).

Això a banda, la virtualitat ara més que mai ha arribat per quedar-se. Mai pretendrem que substitueixi l'experiència i el gaudi de recórrer les sales i observar en directe les obres, però ara, en aquestes circumstancies, ens permet ser a prop vostre i presentar-vos una programació ad hoc per a aquest dia.

Gaudiu-la i ens veiem aviat al museu!

Museu d'Art de Girona, Pujada de la Catedral, 12, 17004, Girona, Spain
Dona’t de baixa | Modifica les teves dades | Política de privacitat