Tema: Visites comentades a l'exposició "Modest Urgell, més enllà de l'horitzó"

Consulteu el correu online si no el podeu veure correctament

Museu d'Art de Girona
Recorda'm!

Visites comentades
Exposició "Modest Urgell, més enllà de l'horitzó" (fins el 24 de maig)

Dimecres 11 de març, a les 18.30 h
Diumenge 15 de març, a les 11.30 h
Diumenge 29 de març, a les 11.30 h
Dissabte 11 d’abril, a les 11.30 h
Diumenge 26 d’abril, a les 11.30 h

El Museu d’Art de Girona presenta l’exposició central de l’Any Urgell, que commemora el centenari de la mort de Modest Urgell (1839-1919). Descobriu, més enllà dels paisatges característics del carismàtic artista, altres facetes, com la del jove viatger i etern nòmada, la del pintor d’èxit i dramaturg frustrat, o la de l’artista que despertà l’admiració de Dalí o Miró.
Catàleg de l'exposició
Disponible a la botiga del museu o bé a la llibreria en línia de la Generalitat de Catalunya
Modest Urgell (Barcelona, 1839-1919) va ser un dels pintors més coneguts, admirats i cotitzats en el tombant del segle XIX al XX, i és també, paradoxalment, un dels menys estudiats en profunditat. L'encàrrec del Museu d'Art al comissari de l'exposició dedicada a l'artista, l’historiador de l’art Miquel-Àngel Codes, era doble: realçar els episodis més determinants (les estades a París i a Berck) i més desconeguts (la faceta de dramaturg, per exemple) d’Urgell, així com l’atracció que va despertar en els artistes que el van succeir; i, alhora, la de limitar-se a un espai finit —el de les sales de l’exposició— i a una inevitable selecció. El repte era, i així ho vol expressar el títol de la mostra, anar més enllà de l’horitzó —real i metafòric— de l’artista; més enllà del conegut «el de sempre».

El catàleg de l'exposició vol reflectir aquesta recerca, i incorpora, a banda de l’article del comissari, textos i lectures més aprofundides sobre les diverses facetes d’Urgell: la de l’Urgell paisatgista, a cura de l’historiador i acadèmic Francesc Fontbona; la de l’Urgell actor i dramaturg, posada en relleu per Enric Ciurans; la de l’Urgell més comercial, a càrrec d’Esther Alsina; i la de l’Urgell referent de les avantguardes, especialment Dalí i Miró, amb textos de Ricard Mas i Dolors Roig.

Club Cinefòrum
F for fake (1976), d'Orson Welles
Dimarts 10 de març, a les 20 h / Cinema Truffaut

md'A en família
Descobreix l'abecedari del museu
Dissabte 14 de març, a les 11.30 h

Amb motiu de l’exposició «Falsos Verdaders. L’art de l’engany», els Amics del Museu d’Art, conjuntament amb la col·laboració del Cinema Truffaut, organitzen un minicicle de pel·lícules relacionades amb el tema de la falsificació i de l’engany de les obres d’art.

En aquesta ocasió la pel·lícula escollida és "F for fake", d'Orson Welles. Un documental sobre el frau i les falsificacions que se centra
en la figura de falsificador Elmyr de Hory i el seu biògraf, Clifford
Irving, autor també de la fraudulenta biografia de Howard Hughes. Així mateix relata la reclusió d’Hughes i la carrera de Welles, que va
començar amb l’emissió radiofònica d’una falsa invasió marciana:
“The War of the Worlds”

Presentació a carrec d’Àngel Quintana, degà de la Facultat de Lletres de Girona. Venda d'entrades a la taquilla del cinema Truffaut.
Un recorregut per les sales del Museu en què identificarem les principals lletres que s’amaguen en les obres. Ens aturarem per veure i explicar el tipus de lletra, l’època, com s’ha fet, el material que s’hi ha utilitzat, etc. Un cop trobades totes les lletres de l’abecedari, cada participant dissenyarà un segell personalitzat per estampar i endur-se el seu “pòster” de lletres segellat per ell mateix.

A cura de: Cristina Simon, dissenyadora gràfica – Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya.

Edats: Activitat adreçada a nens i nenes de 6 a 12 anys acompanyats d’una persona adulta.


Museu d'Art de Girona, Pujada de la Catedral, 12, 17004, Girona, Spain
Dona’t de baixa | Modifica les teves dades | Política de privacitat